Tratamente naturiste

Tratament naturist diabet tip II

Tratament naturist diabet tip II

   Studiu de caz: DIABET

   Barbat, 39 ani, grupa sangvina OI, inaltime 175cm, greutate 90kg

   In urma unor stari de oboseala si urinari dese a fost diagnosticat cu diabet, avand glicemii preprandiale peste 300.  I s-a recomandat tratament cu SIOFOR. Mentionez ca pacientul a refuzat din start tratamentul alopat, solicitând doar tratament naturist.

   In acest scop, s-a prezentat la clinica din Bucuresti, pentru o investigatie generala. La examenul de biorezonanta au rezultat dezechilibre mari in organism, tulburari metabolice si carente mari de minerale. Ficatul era afectat (steatoza), trigliceridele si colesterolul fiind atentionate ca marite.  

   Am recomandat regimul alimentar adecvat, cu mese regulate si cantitati reduse de carbohidrati, miscare si controlul regulat al glicemiei, respectiv:

- 5 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari

- minim 3-4 km/zi, plimbare sau alergari usoare

- eliminarea din alimentatie a urmatoarelor alimente:

            - paine (care contine in medie la 100g paine - cca. 50 carbohidrati, echivalent cu cca 100g ciocolata cu lapte)

            - zahar si produse din zahar (prajituri, cozonac, etc.)

            - grasimi, prajeli, tocatura

            - fructe cu indice glicemic mare (banane, smokine, stafide, fructe uscate, etc.)

- au fost recomandate la liber si nelimitat:

            - legume crude si salate, zarzavaturi si supe de legume si zarzavat (rosii, castraveti, varza, salata verde, morcovi cruzi, telina, ardei, brocolli, etc.)

            - carne slaba, de preferinta la gratar sau rotisor (peste, pui, vita, curcan)

            - branza telemea

- au fost recomandate restrictionat (limitat):

            - fructe cu indice glicemic mai scazut (mere, lamaie, grapefruit, pepeni, etc),

            - mamaliga, orez, cartofi (natur, copti - nu prajiti in ulei), paste

            - mazare, fasole verde, fasole boabe, etc.

   Am incercat sa reduc nivelul carbohidratilor consumati pe zi, la o valoare sub 200, pentru a ajuta pancreasul sa se refaca si sa se obtina si o scadere ponderala si o reducere a grasimilor viscerale.

   In paralel cu regimul alimentar, s-a recomandat urmatoarea schema, cu produse naturiste ale firmei Vita Crystal::

- Germeni de varza creata (3/zi), cate o capsula la fiecare masa. Acest produs, are un efect hipoglicemic, ajutand pancreasul sa se refaca.

- Olimpiq StemXCell SL 75% (2 stimulari/zi), una dupa masa de dimineata si una dupa masa de seara. Acest produs, reprezinta un tratament cu adevarat exceptional pentru diabet. Are urmatoarele efecte:

               - determina maduva sa produca cu 75% mai multe celule stem, timp de 3 ore de la administrarea si absobtia produsului. Aceste celule susa pluripotente, au capacitatea de a se transforma in celule necesare regenerarii tisulare a pancreasului, miocardului, ficatului, etc.

               - in acest caz ajuta la oprirea evolutiei bolii sau la regresul ei prin regenerarea celulelor beta pancreatice si cresterea secretiei de insulina.

               - deasemenea, reface organele distruse sau afectate de oscilatiile glicemice ale diabetului (rinichi, ochi, miocard, sistem nervos si circulatoriu, etc.). Deci chiar daca mai apar oscitatii glicemice, ele nu mai pot afecta grav alte organe. Diabetul nu este o boala mortala. Ea este tratabila si poate fi tinuta sub control. Complicatiile diabetului sunt mortale (infarct, nefropatia si neuropatia diabetica, orbirea, etc..)

               - are si un efect direct hipoglicemiant, dupa administrare. La pacientii insulino-dependenti, scade necesarul de insulina, cam cu 2 unitati, in perioada administrarii unei stimulari cu Olimpiq StemXCell SL 75%

   In acest context, pacientul fiind dornic de vindecare si o viata cat mai normala, a inceput regimul alimentar si tratamentul propus.

   Tot atunci i-am solicitat 2 analize de sange, HbA1c-Hemoglobina glicozilata, care arata media glicemiilor in ultimile 3 luni si Peptidul C, care arata starea pancreasului. Valori sub limita (1.1ng/mL) arata o distrugere a pancreasului si o forma de diabet de tip I, iar valori normale sau peste limita maxima (4.4ng/mL), arata o crestere a rezistentei la insulina, deci o forma de diabet de tip II.

   Analizele efectuate au fost:

        - HbA1c = 8.2 - indicand o medie a glicemiilor in jur de 190mg/dl 

        - Peptid C = 4,08 (la limita maxima) – deci diabet de tip II

Analize diabet

 

   Am recomandat ca HbA1c sa fie repetata dupa 3 luni de tratament si regim adecvat

   Dupa trei luni de tratament, HbA1c = 6.8 iar dupa 6 luni, HbA1c = 5.9 

   Acest ultim rezultat este extraordinar, deoarece arata un regim glicemic foarte bun la numai 3 luni de la inceperea tratamentului recomandat.

   In prezent, tine permanent regimul alimentar recomandat, isi comanda singur si regulat tratamentul si se afla intr-o stare de sanatate foarte buna.

 

          Dr. Rosca, 0723.418.515