Tratamente naturiste

Tratament naturist pentru cancer de prostata

Tratament naturist pentru cancer de prostata

In tratamentul administrat pentru cancerul de prostata, se poate folosi ca adjuvant, ceaiul preparat din urmatoarele plante medicinale: ceapa, coada calului, bostan, dovleac, ginseng, ghimpe, grau, nalba, mei pasaresc, radacina de patrunjel, palmier pitic american, matase sau ulei din germeni de porumb, strugurii ursului, pufulita cu flori mici, ulei de soia, talpa gastei si urzica moarta alba.

Aceste plante pot fi folosite separat sau in amestec pentru prepararea ceaiului si se pot consuma cate 2-3 cani zilnic, neindulcite sau indulcite cu miere, pentru persoanele cu diabet. Alaturi de miere, se poate folosi laptisorul de matca, polenul, cat si suplimentele de mangan, siliciu sau zinc.

De asemenea, pentru cancerul de prostata este recomandat consumul de ceapa sub orice forma. Astfel, se poate prepara vin din ceapa, prin adaugarea unui litru de vin peste 100 de grame de ceapa taiata, 50 de grame de urzica macinata si 20 de grame de miere. Dupa 8 zile, compozitia obtinuta se strecoara si se bea 50 mililitri de trei ori pe zi inainte de mese.

Un alt tratament naturist, care poate fi utilizat ca adjuvant in tratarea cancerului de prostata consta in punerea la fiert, pana da in clocot, a unei lingurite de castana salbatica impreuna cu 100 de militri de apa. dupa ce a dat in clocot, se acopera pentru 15 minute, urmand apoi sa se puna intr-o cana si sa se umple cana cu apa. Se poate consuma cate o lingurita la fiecare doua ore, pentru 20 de zile, urmand 10 zile de pauza, dupa care se reia.

Un alt ceai care se poate prepara pentru cei care sufera de cancer la prostata este din seminte de dovleac, astfel, din patru linguri rase de dovleac taiate marunt, se pun la fiert pentru 15 minute in 250 de mililitri de apa, apoi se strecoara si se bea zilnic, cu 2,3 ore inainte de culcare. Datorita propietatilor antitumorale pe care le detine ghimpele, se poate prepara un ceai din ghimpe in functie de indicatiile producatorului, care se poate bea de 2, 3 ori pe zi.

Din tratamentele naturiste care ajuta in tratarea cancerului face parte si conopida, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanei care sufera de cancer de prostata. De asemenea, este indicat consumul de 3 de grame de polen, pentru 30 de zile, sau tinctura de propolis, luandu-se cate 2 picaturi de tinctura pentru fiecare 5 kilograme din corp.

Aceste tratamente naturiste pot fi utilizate, alaturi de un tratament medicamentos corespunzator, pentru a spori eficienta tratamentului administrat.